El PCPC se solidaritza amb totes les persones detingudes i totes les que han patit escorcolls a casa seva, dels seus familiars i que han vist les seves rutines interrompudes aquest passat 23 de setembre a les localitats de Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, (Vallès Occidental), Mollet del Vallès i Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) i Sant Vicenç de Torelló (Osona) com a resultat d’una operació policial ordenada per l’Audiència Nacional.

No és la primera vegada que es fan actuacions com aquesta, escorcollant vivendes i detenint persones treballadores amb acusacions basades en indicis poc concloents i fonamentades en buscar materials que suposadament serveixin per planificar possibles futures accions violentes.

El poble treballador en tenim molts exemples entorn a vagues generals, conflictes laborals en diferents sectors i empreses, mobilitzacions antifeixistes o contra la retallada dels serveis públics…ja vam denunciar que l’aprovació d’una llei com l’antiterrorista obria la porta encara més a la repressió d’un estat que s’ha construit sobre els ciments d’un imperi medieval i d’un estat modern franquista o filo-feixista.

Aquesta vegada són diversos els objectius de la maquinària repressiva de l’estat:

  • Generar por per minimitzar possibles respostes populars entorn a la sentència del judici del procés independentista.

  • Crear un culpable en l’imaginari col·lectiu associat al terrorisme per frenar l’impuls d’organització popular davant la davallada de drets socials i laborals.

  • Donar imatge de fermesa en moments d’inestabilitat política previs a eleccions.

  • Contribuir a agreujar el conflicte sobre la qüestió nacional (mentre prevalgui aquest conflicte no es prioritza el laboral o social).

Acusacions de terrorisme, escorcolls de vivendes en plena nit en presència de menors i gent gran, invasió dels carrers, places i barris durant tot el matí…no són actuacions que contribueixin a mantenir la tranquilitat i seguretat, són actuacions dissenyades per trencar l’harmonia del dia a dia i donar un missatge intimidatori molt clar a la població: la lluita pel dret a l’autodeterminació a l’estat espanyol serà durament reprimida i ho pagarà el poble treballador.

No és nou aquest missatge, no són nous els missatges intimidatoris davant expressions dissidents que puguin qüestionar l’estat actual, no són nous els muntatges policials i la manipulació informativa…i també sabem qui acaba pagant sempre.

Per això, exigim la llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes, la reparació de totes les destrosses i danys psicològics i emocionals que han provocat.

Per això, la resposta ha de ser més solidaritat, més organització i més lluita popular.

LLIBERTAT, ABSOLUCIÓ I AUTODETERMINACIÓ!!!

UNIM TOTES LES LLUITES PER ORGANITZAR VICTÒRIES!!!

uyl_logo40a.png